Premjers vēlas, lai Bārzdiņš turpinātu strādāt veselības ministra amatā

Lai gan Medicīnas iestāžu biedrība vēlas pieprasīt veselības ministra Jura Bārzdiņa (Zaļo un zemnieku savienība) demisiju, premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") uzskata, ka Bārzdiņam jāturpina strādāt.

Dombrovskis žurnālistiem trešdien teica, ka Bārzdiņam ir jāturpina strādāt. "Te ir izpaudies Bārzdiņa kunga politiskās pieredzes trūkums, nenodrošinot pietiekamu komunikāciju pieņemto lēmumu izskaidrošanā," sacīja Dombrovskis.

Premjers arī norādīja, ka reformas veselības aprūpē ir konceptuāli atbalstītas valdībā, lai gan atzina, ka tās netika tik precīzi izstrādātas. Tomēr galvenā kļūda bijusi Veselības ministrijas nepareizā komunikācija ar sabiedrību un mediķiem.

"Tā dēļ ir izplatījušies visādi mīti," piebilda Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka valdība pagājušā gada nogalē nolēma, ka no šā gada traumpunkti darbdienās strādās tikai no plkst.18 līdz 8, bet dienas laikā neatliekamā palīdzība nelielu traumu gadījumos būs jānodrošina dienas stacionāriem un ģimenes ārstiem, kuriem tiks atsevišķi maksāts par katra neatliekamā pacienta aprūpi. Pēc garām diskusijām un asas kritikas par šo lēmumu Bārzdiņš trešdien tomēr paziņoja, ka līdz 1.maijam slimnīcu traumpunktu finansēšanas kārtībā nekas nemainīsies - Veselības ministrija tuvāko četru mēnešu laikā lēmumu vēlreiz pārskatīs un meklēs iespējas ietaupījumu atrast citur.

Ziņots arī, ka Medicīnas iestāžu biedrība otrdien pēc tikšanās ar Bārzdiņu pauda sašutumu par Veselības ministrijas nevēlēšanos ieklausīties mediķu argumentos pret traumpunktu finansēšanas izmaiņām un nolēma gatavot veselības ministra demisijas pieprasījumu.

Bārzdiņš veselības ministra amatā tika apstiprināts 2010.gada 3.novembrī. Pirms tam viņš vadīja Liepājas reģionālo slimnīcu.