Dombrovskis atzīst, ka veselības aprūpes reformas nepietiekami izdiskutētas ar nozari

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") atzīst, ka veselības nozares reformas nav pietiekami izdiskutētas ar šīs nozares pārstāvjiem.

"Jāatzīst, ka jau šo jautājumu izskatot valdībā, ņemot vērā jau tajā brīdī izskanējušo kritiku no nozares puses attiecībā uz iespējamām izmaiņām, mēs arī Veselības ministrijai uzdevām vēlreiz šīs izmaiņas izvertēt un, ja nepieciešams koriģēt.. Es domāju, būtiskākais jautājums šeit ir tas, ka šīs reformas netika izdiskutētas ar nozari, trešdien LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Dombrovskis.

Premjers arī informēja, ka pirms trešdien plānotajām veselības ministra Jura Bārzdiņa (Zaļo un zemnieku savienība) un premjera sarunām ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru vēl plānota abu valdības pārstāvju tikšanās, kuras laikā plānots plašu rezonansi guvušo reformu izdiskutēt.

"Uzdevums Veselības ministrijai atkārtoti izvērtēt reformu ir uzdots, jautājums ir par tālakiem praktiskiem soļiem, kurus mēs varam spert," sacīja premjers.

Valsts prezidents trešdien tiksies Bārzdiņu, lai pārrunātu negaidītās reformas veselības nozarē, ko pērnā gada nogalē atbalstīja valdība, īpaši attiecībā uz traumpunktu darba laika izmaiņām jaunajā gadā. Tikšanās laikā Bārzdiņš arī iepazīstinās prezidentu ar sagatavoto ziņojumu par reformu gaitu un skaidrojumu par valdības pēdējā pērnā gada sēdē pieņemtajiem lēmumiem veselības nozares finansēšanā.

Reformu jautājumu Zatlers pēc tam pārrunās arī ar premjeru Dombrovski.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents pagājušajā nedēļā saņēmis prezidenta vēstuli ar lūgumu steidzami sagatavot šādu ziņojumu. Premjers uzdevis Bārzdiņam to izstrādāt līdz 4.janvārim.

Ziņots arī, ka valdība 2010.gada pēdējā sēdē pieņēma lēmumu, ka Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca no 2011.gada 1.jūlija vairs nesniegs neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā līdz šim. Tāpat valdība lēma, ka no šā gada traumpunkti darbdienās strādās tikai no plkst.18 līdz 8, bet dienas laikā neatliekamā palīdzība nelielu traumu gadījumos būs jānodrošina dienas stacionāriem un ģimenes ārstiem.