Deputāts Kravcovs pilsonību saņēmis laikā, kad Valmieras NP vadīja kukuļnēmējs

© f64

Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs ("Saskaņas centrs", SC) pilsonību ieguvis Valmierā tajā laikā, kad to vadīja par korupciju notiesāta amatpersona, tikmēr Saeimas deputāts Visvaldis Lācis ("Visu Latvijai!") plāno lūgt Drošības policijai sākt izmeklēšanu par Kravcova gadījumu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvis Andrejs Rjabcevs aģentūrai BNS apstiprināja, ka deputāts Kravcovs ar valdības lēmumu ir uzņemts Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā 2005.gadā. Rjabcevs arī apstiprināja, ka Kravcovs kārtojis pārbaudījumus Naturalizācijas pārvaldes Valmieras reģionālajā nodaļā, kuru tajā laikā vadīja Elmārs Kokins.

Aģentūras BNS arhīvs liecina, ka Kokinu 2005.gada rudenī KNAB aizturēja par kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Pēc prokuratūras domām, Kokins par saņemto kukuli nelikumīgi palīdzējis kādai sievietei ārpus rindas sekmīgi nokārtot valodas prasmes un zināšanu pārbaudi, pasakot priekšā pareizās atbildes. Kokinam tiesa piesprieda cietumsodu uz gadu un 2400 latu naudas sodu, kā arī atņēma tiesības trīs gadus ieņemt amatus valsts institūciju dienestā.

Rjabcevs paskaidroja, ka pēc lietas materiāliem redzams, ka deputāts ir nokārtojis sekmīgi visus Pilsonības likumā noteiktos zināšanu pārbaudījumus un nav bijuši citi šķēršļi šīs personas uzņemšanai Latvijas pilsonībā, tādēļ PMLP neredz iemeslus apšaubīt šo pilsonības iegūšanas procesu.

Tomēr, ja ir šaubas par kāda pilsoņa naturalizācijas apstākļiem, tad kompetentajām iestādēm to jebkurā brīdī ir iespējams pārbaudīt. Drošības policija (DP) ir tā institūcija, kas var veikt šādu izmeklēšanu, un PMLP ir gatava nodrošināt iespēju piekļūt visiem lietas materiāliem.

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas vadītājs Lācis, no kuras Kravcovu ceturtdien atsauca, aģentūrai BNS teica, ka noteikti sazināšoties ar Drošības policijas priekšnieku Jāni Reiniku, lai DP sāk izmeklēšanu par Kravcova gadījumu.

Lācis arī plāno apmeklēt Valmieras PMLP nodaļu.

Jau ziņots, ka parlaments ceturtdien atsauca Kravcovu no Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas.

Kravcovs ir viens no tiem deputātiem, kuriem ir grūtības ar valsts valodas lietošanu. Iepriekšējā darbavietā - Liepājas domē - Kravcovs sarunājās ar tulka palīdzību. Tagad viņš solījis valsts valodu iemācīties, algojot privātskolotāju

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.