Vilks: Ir jomas, kur valdība vēlētos sagaidīt lielāku izpratni no starptautiskajiem aizdevējiem

Sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem ir vairākas jomas, kur valdība vēlētos sagaidīt lielāku izpratni, trešdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē atzina finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš norādīja - lai gan 2011.gada budžeta projekts jau ir iesniegts Saeimā, sarunas par tajā iekļautajiem pasākumiem ar starptautiskajiem aizdevējiem joprojām turpinās. Tā kā Latvija joprojām izmanto starptautiskā aizdevuma līdzekļus, tad tai aizdevēju viedoklī jāieklausās, piebilda ministrs.

Finanšu ministrs gan teica, ka no aizdevējiem vēlētos saņemt lielāku izpratni par dažiem plānotajiem pasākumiem, piemēram, ēnu ekonomikas apkarošanas jomā, kas arī paredz minimālās algas palielināšanu nākamgad līdz 200 latiem.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais