Zatlers mudina Dombrovski rīkoties ātri un izlēmīgi, lai atjaunotu normālu KNAB darbu

Valsts prezidents Valdis Zatlers mudina Ministru prezidentu Valdi Zatleru rīkoties ātri un izlēmīgi, lai atjaunotu normālu Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) biroja darbu.

Prezidents intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" piektdienās rītā pauda pārliecību, ka KNAB šobrīd ar korupcijas apkarošanu nenodarbojas.

"Šeit būtu vajadzīgs ātrs, izlēmīgs lēmums no Ministru prezidenta puses. Viņš ir vienīgais, kas var šo procesu ietekmēt.. Viņš pārrauga šo iestādi neatkarīgo. Jo ātrāk šāds lēmums būs, jo labāk Latvijas valstij," viņš teica.

Pārvaicāts, vai tam vajadzētu, pēc prezidenta domām, būt lēmumam par cilvēku nomaiņu, Zatlers tieši neatbildēja: "Tam jābūt lēmumam, kas atjaunotu disciplīnu, atjaunotu kārtību, atjaunotu cīņu ar korupciju. Citādāk, mēs sanākam tādā stāvoklī, ka pats birojs uzraksta vairāk sūdzību nekā saņem. Tas jau ir traģikomiski. Valstij ir vajadzīgs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kas cīnās ar korupciju, nevis cīnās savā starpā.. Jāatjauno ir disciplīna un kārtībā. Kādā veidā, tas ir Ministru prezidenta kompetencē."

Jau vēstīts, ka konflikts KNAB iekšienē saistībā ar pretrunīgi vērtēto reorganizāciju novembrī atsācies ar jaunu sparu. KNAB darbinieki ar vairākām vēstulēm vērsušies pie premjera par biroja šefs Normunda Vilnīša rīcību, informēta arī ģenerālprokuratūra. Arī pats Vilnītis nav palicis atbildi parādā un lūdzis ģenerālprokuroru izvērtēt premjera nesen parakstītās rezolūcijas par starpinstitūciju komisijas darba atjaunošanu tiesiskumu.

Šī komisija virsprokurora Arvīda Kalniņa vadībā vērtēs Vilnīša rīcības tiesiskumu. Tāpat jaunais komisijas sastāvs izveidots, lai izstrādātu priekšlikumus par biroja struktūras jauno modeli.

Svarīgākais