Dombrovskis: Lielākā diskusija par FKTK un LB iekļaušanu vienotā atalgojuma sistēmā būs Saeimā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pieļauj, ka par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Latvijas Bankas (LB) iekļaušanu vienotā atalgojuma sistēmā lielākās diskusijas būs Saeimā

"Diskusija par šo jautājumu ir bijusi. Valdības sagatavotajā likumprojektā, kas jau nosūtīts Saeimai, tas gan vēl nav paredzēts. Pieļauju, ka par to vēl būs diskusijas Saeimā," teica premjers.

Viņš gan atgādināja, ka jau iepriekš lemjot par LB iespējamo iekļaušanu vienotā atalgojuma sistēmā, tiks saņemta informācija no Eiropas Komisijas, ka ir jānodrošina centrālās bankas neatkarība un atalgojums ir viena no neatkarības komponentēm.

"Es uzskatu, ka LB un FKTK ir jāiekļauj vienotā atalgojuma sistēmā, bet te ir jārēķinās ar EK un Eiropas Centrālās bankas viedokli, jo būtu diezgan dīvaini strādāt pie tā, lai varētu pievienoties eiro zonai, izpildīt Māstrihtas kritērijus, bet pēc tam nepievienoties tāpēc, ka ir kaut kādas formālas domstarpības ar Eiropas Centrālo banku par atalgojumu LB," teica Dombrovskis.

Svarīgākais