Jaungulbenes pagastā nodeg saimniecības ēka ar 60 tonnām siena

Aizvadītajā naktī Gulbenes novada Jaungulbenes pagastā nodegusi saimniecības ēka - zem viena jumta izvietota kūts ar dažiem dzīvniekiem, kā arī šķūnis ar diviem kubikmetriem malkas un aptuveni 60 tonnām siena.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.2.10. Kad ugunsdzēsēji ieradās, saimniecības ēka jau dega ar atklātu liesmu visā 300 kvadrātmetru platībā.

Nekavējoties tika izsaukti papildspēki. Šķūnī glabājās divi kubikmetri malkas un apmēram 60 tonnas siena. Ugunsgrēkā gāja bojā cūka, desmit pīlēni un vistas, kuru skaits tiek precizēts. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.4.02, bet tā likvidācijas darbi turpinās joprojām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš, izmantojot saimniecības traktortehniku, no uguns izpostītās ēkas tiek vests ārā līdz galam nesadegušais siens un sausā malka. Tas arī esot vienīgais, kas pagaidām uztur gruzdēšanu, savukārt no ārpuses pilnībā nodzēst nelielās dzirksteles neesot iespējams.

Precīzs ugunsgrēkā bojā gājušo mājputnu skaits joprojām neesot zināms, jo, kā VUGD darbiniekiem norādīja ēkas saimnieks, putni nelaimes brīdī tikpat labi varēja būt ārpus saimniecības ēkas.

Glābēju šīs nakts darbu Skrastiņš vērtē kā labu. "Mūsu centieni bija vērsti uz dzīvojamās mājas un blakus esošo ēku glābšanu, lai liesmas nepārnestos uz tām. To arī izdevās panākt," atzina brigādes komandieris.

Kā iespējamais aizdegšanās iemesls tiek minēta elektrības spuldze, atklāja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.