Valmierā jauna meitene ar auto uzbrauc divām māsām; viena no viņām gājusi bojā

Kāda nepilngadīga autovadītāja ar automašīnu uzbraukusi soliņam pie kādas mājas un notriekusi uz tā sēdošas divas māsas, vecākā - 12 gadus vecā - pusaudze no gūtajām traumām notikuma vietā mirusi, bet jaunākā - septiņgadīgā meitene - ar dažādām traumām nogādāta ārstniecības iestādē, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

31.jūlijā plkst.17.20 Valmierā mājas pagalmā Koku ielā automašīnas "Dodge" vadītāja, 1996.gadā dzimusi valmieriete, uzbraukusi pie mājas esošam soliņam.

Kā norādīja policijas pārstāve, sešpadsmit gadus vecā valmieriete pie automašīnas stūres bija sēdusies bez transportlīdzekļa vadītājas tiesībām, meitenei nav arī mācību braukšanas atļaujas. Pēc sākotnējās informācijas, nelaime notikusi, jo jauniete sajaukusi automašīnas pedāļus.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā tiks noskaidroti visi notikušā apstākļi, apgalvoja Jukāma.

Policijas darbinieki norādīja, ka nav pieļaujama nepilngadīgu jauniešu sēšanās pie transportlīdzekļa stūres, ja nav iziets ceļu satiksmes noteikumu apmācības kurss un nokārtota mācību braukšanas atļauja.