Tukumā par narkotisko vielu glabāšanu aiztur četras personas

Tukumā par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju Valsts policijas (VP) darbinieki aizturējuši četras personas saistībā ar trim kriminālprocesiem.

VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Inese Upeniece aģentūru LETA informēja, ka Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Tukuma iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbiniekiem jūnijā un jūlijā Tukumā par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju aizturējuši četras personas, kas ilgu laiku bija saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Patlaban ierosināti trīs kriminālprocesi pēc krimināllikuma 253.1.panta 1.daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, par ko likumā paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Vienai no personām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, pārējām - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pie aizturētajiem izņemti 75,6 grami marihuānas. Visos minētajos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana, informēja Upeniece.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais