Policija noķer divus laupītājus, kuri uzbruka sievietēm

© Valsts policija

Laika periodā no 2013. gada aprīļa līdz jūlijam Rīgā notikuši vairāki uzbrukumi sievietēm, galvenokārt uzbrukumi veikti pret gados vecākām sievietēm.

Uzbrukumi paveikti cietušajiem tieši sejā iepūšot asaru gāzi vai pagrūžot un pēc tam no kakla noraujot juvelierizstrādājumus - ķēdītes, kulonus, krustiņus, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka šos noziegumus paveikuši divi 1987. gadā un 1988. gadā dzimuši vīrieši, kuri jau agrāk ir tiesāti. Pagājušā nedēļā policijas darbinieki aizturēja abus iespējamos laupītājus. Šobrīd abiem aizturētajiem vīriešiem, kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums. Policijai ir zināmi vairāki laupīšanas gadījumi, kuros ir piedalījušies aizturētie vīrieši.

Ir pamatotas aizdomas, ka šie vīrieši varētu būt pastrādājuši vēl citus noziegumus, kas saistīti ar uzbrukumiem un laupīšanām, tādēļ lūdzam atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlā redzamo vīriešu pretlikumīgajām darbībām, zvanot uz tālruņa numuriem: 67208038, 67208069, 22031725 vai 110, vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.