Ceturtdien Rīgā gaidāmi 130 agresīvi vācu futbola fani; brīdina par grautiņiem

© Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) saņēmusi informāciju no Vācijas vēstniecības Rīgā, ka uz UEFA Eiropas līgas maču starp FK Ventspils un Hertha BSC Berlin, kas šo ceturtdien, 3.decembrī plkst.22:05 notiks Skonto stadionā, varētu ierasties aptuveni 600 līdzjutēju no Berlīnes, no kuriem 130 būs mērķtiecīgi agresīvi noskaņoti.

Vācijas policijas rīcībā ir arī informācija par par plānotām nekārtībām Rīgā, nra.lv informēja LFF preses sekretārs Mārtiņš Hartmanis.

"Arī pēdējo ārzemēs nospēlēto spēli Hērenvēnā, Nīderlandē apmeklēja 600 līdzjutēju no Berlīnes, tajā skaitā 140 agresīvi noskaņotu personu. Pa ceļam uz stadionu Berlīnes līdzjutēji mētājās ar pirotehniku un uzbruka policistiem. Iniciatori bija agresīvi noskaņoti līdzjutēji no Berlīnes," teikts ziņojumā. "Ir jārēķinās ar to, ka Hertha BSC līdzjutēji atvedīs pirotehniku un mēģinās to izmantot," brīdina vēstniecība. Līdz ar to Vācijas policija attiecības starp starp Latvijas un Vācijas agresīvi noskaņotiem līdzjutējiem raksturo kā naidīgas.

"Ir jārēķinās, ka Latvijas un Vācijas agresīvu līdzjutēju satikšanās vietās, kur nebūs nodrošināta policijas kontrole, var novest pie mērķtiecīgi meklēta kautiņa. Agresīvi noskaņotie līdzjutēji parasti izskatās kā normālie līdzjutēji un viņiem mugurā ir džemperi vai krekli ar uzrakstu "Harlekins" vai "Ultras Berlin". Viņu reakcija ir atkarīga no spēles un viņi ir agresīvi noskaņoti pret pretinieka līdzjutējiem," informē vēstniecība.

Saistībā ar šo informāciju LFF sadarbībā ar FK Ventspils un Valsts Policiju rūpēsies par papildus drošības pasākumu organizēšanu ceturtdienas pievakarē pilsētā un stadiona apkaimē.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais