Vienā naktī VID novērsis trīs mēģinājumus nelegāli valstī ievest cigaretes

Pagājušajā nedēļā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, veicot muitas kontroles pasākumus Latvijas pierobežā netālu no Baltkrievijas robežas, aizturēja trīs personas, kuras automašīnās izveidotās slēptuvēs no muitas kontroles bija paslēpušas kopumā gandrīz 50 000 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Visām trīs personām sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli. Transporta līdzekļi un cigaretes ir izņemtas līdz lēmuma pieņemšanai administratīvā pārkāpuma lietā.

Naktī no 25.novembra uz 26.novembri VID darbinieki netālu no Latvijas - Baltkrievijas robežas apturēja kādu "BMW" markas automašīnu, kuru vadīja kāds 1964. gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Veicot muitas kontroli atklājās, ka automašīnā ir izveidotas slēptuves riteņu arkās un tajās atrodas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Riteņu arkās atradās 22 580 "Saint George", "L&M" un "Bond" markas cigaretes.

Tajā pašā naktī VID darbinieki uz autoceļa Silene - Daugavpils apturēja automašīnu "Opel", kuru vadīja 1955.gadā dzimis Latvijas pilsonis. VID darbiniekiem, veicot minētās personas iztaujāšanu un uzsākot automašīnas padziļināto muitas kontroli, klāt piebrauca kāda "Audi A6" markas automašīna, kuru vadīja 1959.gadā dzimis Latvijas pilsonis. Piebraukušās automašīnas vadītājs sāka uzstājīgi iztaujāt muitniekus par pirmās automašīnas aizturēšanas iemesliem. Auto vadītāja pastiprinātā interese muitniekos radīja aizdomas, tādēļ VID darbinieki nolēma veikt muitas kontroli arī otrajai automašīnai. Kontroles laikā abu automašīnu bagāžas nodalījumos atklāja rūpīgi izveidotus slēpņus. Automašīnā "Opel" atrada 13 080 "More" markas cigaretes, bet automašīnā "Audi A6" - 10 000 "Magnat" un 4000 "Premier" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Visiem trīs spēkratu vadītājiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 panta par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Tāpat līdz lēmuma pieņemšanai administratīvā pārkāpuma lietā ir izņemtas automašīnas un tajās atklātās cigaretes.

Svarīgākais