Tiesai nodod lietu par uzkūdīšanu kukuļot tiesnesi

Prokuratūra izskatīšanai tiesā nodevusi pagājušā gada janvārī sākto kriminālprocesu, kurā kādas juridiskās firmas pārstāvis apsūdzēts par uzkūdīšanu dot tiesnesim 800 latu kukuli, ko pats vēlāk piesavinājies.

Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors ir nodevis Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai krimināllietu, kurā vienai personai celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas, 20.panta 2. un 3.daļas, kā arī 321.panta 1.daļas.

Minētā persona apsūdzēta par to, ka tā 2011.gada rudenī, rīkojoties kukuļdevēja interesēs, uzkūdījusi dot 800 latu kukuli valsts amatpersonai un organizējusi kukuļa došanu valsts amatpersonai, lai tā pret kukuli, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs. Galu galā it kā valsts amatpersonai paredzēto kukuli apsūdzētā persona piesavinājusies pati.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, iekams tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aģentūru LETA savulaik informēja, ka 2011.gada nogalē kādā juridiskajā firmā pēc palīdzības bija vērsusies persona, kura bija iesaistīta civillietā saistībā ar sūdzību par nekustamā īpašuma tiesību maiņu.

KNAB uzskatīja, ka juridiskās firmas pārstāvis, būdams civillietā iesaistīto personu pilnvarots pārstāvis, pamudinājis ieinteresēto personu ar viņa starpniecību dot kukuli pilsētas tiesas tiesnesim par labvēlīgu nolēmumu šajā lietā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka juridisko pakalpojumu sniedzējs ir saņēmis 100 latus kā samaksu par juridiskajiem pakalpojumiem, kā arī piesavinājies nodošanai tiesnesim saņemto kukuli 800 latu apmērā.