Dzērājšoferi aiztur par kukuļa došanu policistam

Zemgales reģiona policijas pārvaldes Aizkraukles iecirkņa kriminālpolicijas nodaļa sadarbībā ar patruļpolicijas rotas darbiniekiem par kukuļdošanas mēģinājumu policijas darbiniekam, aizturēja 1972.gadā dzimušu vīrieti.

Vīrietis tika aizturēts Pļaviņu novadā, šā gada 29.novembrī ap pulksten 12.15, kad vadīja transportlīdzekli alkohola reibumā, nra.lv informēja Zemgales reģiona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 323.panta 1.daļas „Par kukuļdošanu, tas ir, par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem.

Jāmin, ka šis ir jau otrais gadījums novembrī, kad policijas darbinieki aizturējuši personas par kukuļošanu policijas darbiniekiem Zemgales reģionā, pirmajā gadījumā tika aizturēts par kukuļošanas mēģinājumu Jelgavā 1978.gad dzimis vīrietis Jelgavā.

Svarīgākais