Daugavas stadionā neilgi pēc ģenerālmēģinājuma koncerta izcēlies ugunsgrēks

Daugavas stadionā aizvadītajā naktī neilgi pēc ģenerālmēģinājuma koncerta beigām nodzēsts ugunsgrēks transformatorā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele.

Īsi pirms plkst.1 stadionā dežurējošā ugunsdzēsēju vienība konstatēja, ka vienā no elektrības transformatoriem notikusi aizdegšanās.

Izmantojot ugunsdzēšamos aparātus, nelielais ugunsgrēks ātri likvidēts. Deju ģenerālmēģinājuma koncerts pirms neilga laika bija beidzies, un lielākā daļa skatītāju un dejotāju jau bija pametuši stadionu, līdz ar to šis starpgadījums neizraisīja drūzmēšanos.

Līdzīgi kā iepriekšējās dienās arī šodien ugunsdzēsēji, kas dežurē Daugavas stadionā un Mežaparkā, nodrošinās iespēju dalībniekiem atveldzēties zem vēsa ūdens strūklas.

VUGD ugunsdrošības un uzraudzības inspektori šajās dienās arī veic pārbaudes svētku dalībnieku mītnes vietās, lai pārliecinātos, ka tiek ievērotas visas ugunsdrošības prasības.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais