Acīgs rīdzinieks nosūdz policijai vīrieti ar ieročiem

© Valsts policija

Pagājušās nedēļas vidū kāds iedzīvotājs Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei atsūtīja video, kurā bija redzams, kā Dzirnavu ielā netālu no krustojuma ar Elijas ielu kādā daudzdzīvokļu namu pagalmā staigā bruņots vīrietis.

Iedzīvotājs atsūtītajā videomateriālā pauda sašutumu par to, ka Rīgas centrā gaišā dienas laikā pa ēkas pagalmu staigā acīmredzami bruņots vīrietis. Policijas Latgales iecirkņa darbinieki tajā pašā dienā, kad saņēma video, pārbaudīja iedzīvotāja norādīto adresi un tajā atrada pneimatisko ieroci, kas, iespējams, pielāgots šaušanai ar kaujas patronām.

Dienu vēlāk, 27. jūnijā policisti veica atkārtotu pārbaudi šajā vietā un atsavināja vēl trīs ieročus – pistoli, bisi un pašizgatavotu ieroci, kas izgatavots no metāla caurules. Tāpat Latgales iecirkņa darbinieki aizturēja divus vīriešus, pie kuriem šie ieroči atradās. Aizturētie ir dzimuši 1960. un 1966. gadā un agrāk jau nonākuši policijas redzeslokā par huligāniskām darbībām.

Aizturētie atzina, ka ieročus izmantojuši izklaidei, šaujot mērķī vai pa tukšām pudelēm. Interesanti, ka arī pašizgatavotais ierocis bija derīgs šaušanai ar medību patronām. Šobrīd uzsāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu pārējās notikuma detaļas, kā arī precīzi izzinātu aizturēto personu motivāciju, kādēļ viņiem bija nepieciešams šāds arsenāls.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais