Dziesmu svētku dalībniecei Vecrīgas naktsklubā pazūd somiņa

© F64 Photo Agency

Dziesmu un deju svētki pagaidām aizrit mierīgi un bez incidentiem, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Sigita Pildava.

Kādai svētku dalībniecei pagājušā naktī gan sagādāts nepatīkams pārsteigums. Viņa pēc atpūtas vienā no Vecrīgas naktsklubiem konstatējusi, ka pazudusi turpat bez uzraudzības atstātā somiņa, kurā bija dokumenti un citas mantas.

Policija vēlreiz aicina svētku dalībniekus un apmeklētājus parūpēties par savu personisko mantu drošību.

Jau ziņots, ka Valsts policija XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā strādā pastiprinātā režīmā pēc īpaši izstrādāta sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plāna.

Ņemot vērā, ka svētkus apmeklēs daudz dalībnieku un skatītāju, policija aicina parūpēties par savu drošību un personiskajām mantām. Dalībniekiem par savu mantu drošību ieteikts parūpēties ne tikai svētku norises vietās, bet arī tās bez uzmanības neatstāt autobusos, kurus policija speciāli neapsargās.

Pilsētniekus policija aicina ievērot satiksmes ierobežojumus un satiksmes noteikumus, īpašu uzmanību pievērošot atļautajam braukšanas ātrumam. Informāciju par satiksmes ierobežojumiem sniegs Rīgas dome.

Lai arī svētku dalībnieku autobusi speciāli netiks apsargāti, policija sola kontrolēt, vai to vadītāji ievēro satiksmes noteikumus.

Negadījumu un citu problēmu gadījumā svētku dalībnieki var vērsties pie svētku organizatoriem vai zvanīt uz policijas tālruni 110.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki sākās pagājušā svētdienā. Svētki notiks visas nedēļas garumā.

Svarīgākais