Liepājā trīsstāvu māja paliek bez jumta

Nopietna ugunsnelaime piektdienas vakarā notikusi Liepājā, Sporta ielas 3. namā, kuras iedzīvotājiem tagad jāmeklē pagaidu mitekļi, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Ugunsgrēks šajā trīsstāvu mājā izcēlies ap pulksten deviņiem vakarā, un tajā iesaistīti pamatīgi VUGD spēki, kā arī policija, kas norobežoja notikuma vietu. Ugunsgrēks izcēlies kaut kur augšstāvā, un pastāv versija, ka tas noticis nekvalitatīvi uzstādītas apkures krāsns dēļ, taču tas vēl jāprecizē izmeklēšanā. Sekas gan ir bēdīgas. Daļēji izdeguši trīs dzīvokļi, savukārt mājas jumts 140 kvadrātmetru platībā nodedzis pavisam, vēsta "liepajniekiem.lv".

Ugunsnelaimē cietis tikai kāds ugunsdzēsējs, kuram apdedzis pirksts, taču iedzīvotājus liesmas nav skārušas. Tomēr viņiem tāpat radītas ļoti lielas problēmas, jo mājā bez jumta, ar vairākiem izdegušiem dzīvokļiem nav iespējams dzīvot, savukārt uguns neskartos dzīvokļus skāra ūdens šaltis, tādējādi arī tos padarot neizmantojamus. Tāpēc viņi spiesti pagaidām mitināties pie radiem un draugiem vai arī meklēt citu dzīvesvietu.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais