Jāņos Iecavā noslepkavota jauna sieviete, aizturēti četri jaunieši

Valsts policija aizdomās par 1992.gadā dzimušas jaunietes noslepkavošanu 24.jūnijā Iecavas novadā, aizturējuši četrus jauniešus.

25.jūnijā Valsts policijas Bauskas iecirknī tika saņemta informācija, ka Iecavas novadā, vienā no bijušās rūpnīcas teritorijām atrasts sievietes līķis. Ierodoties policijas darbiniekiem notikuma vietā fakts apstiprinājās, konstatētas arī vardarbīgas nāves pazīmes – vairākas durtas un grieztas brūces ķermenī un sistas brūces galvas rajonā. Noskaidrota mirušās sievietes personība, 1992.gadā dzimusī Jūrmalas iedzīvotāja. Apskatot apkārti arī konstatēts, ka pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas notikusi arī svētku svinēšana, alkohola lietošana.

Aizdomās par slepkavību, aizturēti četri jaunieši – divi 1995.gadā un divi 1996.gadā dzimušie, no kuriem viens ir pilngadīgs. Trīs no viņiem ir no Iecavas un viens no Īslīces pagasta. Jaunieši ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā un tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta „Par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība)”, kas paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai jaunieši nav saistīti citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais