Kravas vilcienā atrod gandrīz pusmiljonu kontrabandas cigarešu

Latvijas robežsargi vakar kādā no Baltkrievijas iebraucošā kravas vilcienā zem oglēm atrada paslēptus 490 000 kontrabandas cigarešu, informēja Valsts robežsardze.

19.jūnijā Indras robežkontroles punktā, veicot no Polockas iebraucošā kravas vilciena pārbaudi, robežsargi zem oglēm atrada melnos polietilēna maisos ietītas 49 dažāda izmēra kārbas. Šajās kastēs kopumā bija 490 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām. Izņemtā prece, kā arī kravas vilciena mašīnists un viņa palīgs - 1982. un 1991.gadā dzimušie Baltkrievijas pilsoņi - tālāko procesuālo darbību veikšanai tika nodoti muitniekiem.

Savukārt Daugavpils novada Salienas pagastā, apmēram pusotru kilometru no robežas, pārbaudot informāciju par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu, robežsargi aizturēja divus Latvijas nepilsoņus - 1980. un 1975.gadā dzimušus vīriešus, kuri pa meža taciņu pārvietoja melnā polietilēna plēvē ietītas kārbas. Izrādījās, ka kārbās ir 40 000 cigarešu "NZ Gold" un 80 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Pret abiem vīriešiem tika sākts kriminālprocess par kontrabandu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Tikmēr Pededzes robežkontroles punktā vakar tika konstatēti divi cigarešu nelikumīgas pārvietošanas gadījumi. 1957.gadā dzimis Latvijas pilsonis Latvijā mēģināja ievest 480 kontrabandas cigaretes, kas bija paslēptas automašīnas motora nodalījumā, bet kāds cits 1957.gadā dzimis vīrietis speciāli ierīkotā slēptuvē automašīnas degvielas tvertnē bija paslēpis 9200 dažādu marku cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt Rīgas pasažieru ostā ar prāmi uz Stokholmu izceļojošo pasažieru imigrācijas kontroles laikā robežsargi aizturēja vienu Latvijas un vienu Krievijas pilsoni, kuru nestajās somās tika atrastas 5600 cigaretes "Winston Blue" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Abus vīriešus ar cigaretēm robežsargi nodeva muitniekiem.

Līdz ar to trešdien kopumā Latvijas robežsargi novērsa piecus mēģinājumus nelikumīgi ievest valstī kopumā 625 280 cigarešu.