Aizturētie policisti prasījuši 10 000 latu kukuli

Pagājušajā nedēļā Drošības policijas (DP) aizturētie trīs Valsts policijas darbinieki prasījuši 10 000 latu kukuli no kādas personas, kura bija aizturēta par narkotisko vielu izplatīšanu. Apmaiņā pret drošības līdzekļa grozīšanu policisti arī pieprasījuši visai ievērojamu kukuli.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, 27.novembrī DP aizturēja vienu Teikas policijas iecirkņa darbinieku, divus Ķengaraga policijas iecirkņa darbiniekus un kādu privātpersonu par kukuļņemšanu.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta 3.daļas - par kukuļņemšanu un KL 322.panta 2.daļas - par starpniecību kukuļošanā.

Vienam no aizturētajiem policistiem tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Savukārt pārējiem diviem - nodošana policijas uzraudzībā un aizliegums ieņemt amatu Valsts policijā. Privātpersonai drošības līdzeklis - nodošana policijas uzraudzībā.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.