Rīgā ievainota 80 gadīga kundze palīdz policijai aizturēt uzbrucējus

Rīgā vakar ar nazi kaklā ievainota 80 gadus veca kundze palīdzējusi policijai aizturēt uzbrucējus, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Vakar pie 80 gadus vecas Biķernieku ielas iedzīvotājas ciemos ieradās kāds paziņa, kuram līdzi bija jaunāks draugs. Abi vīrieši kundzei prasīja naudu, jo vēlējās iegādāties alkoholu, taču sirmgalves atteikums viesus sadusmoja, un viņi sirmgalvei uzbruka. Viens no viņiem uzbruka ar āmuru, bet otrs izmantoja nazi un ievainoja kundzi kaklā.

Neraugoties uz nopietnajiem ievainojumiem, sirmgalvei izdevās tikt līdz dzīvokļa ārdurvīm un no iekšpuses tās aizslēgt, taču, bēgot no uzbrucējiem, viņa paslēpās vienā no dzīvokļa istabām un ieslēdzās tajā.

Tad sirmgalve piezvanīja policijai, un pāris minūtes vēlāk, kad notikuma vietā ieradās ekipāža, sirmgalve pa logu izsvieda atslēgas, lai likumsargi varētu iekļūt dzīvoklī.

Pa to laiku abi vīrieši bija mēģinājuši izkļūt no dzīvokļa, taču metāla ārdurvis un sievietes istabas durvis viņiem uzlauzt neizdevās.

Tāpat arī pa logu nebija iespējams izkļūt, jo dzīvoklis atradās ēkas piektajā stāvā. Brīdī, kad policijas darbinieki ieradās dzīvoklī, vecāko no abiem policisti aizturēja uzreiz, viņš bija 1,7 promiļu reibumā, taču jaunāko vīrieti policisti pēc brīža atrada slēpjamies skapī. 26 gadus vecā jaunieša izelpā tika konstatētas 3,11 promiles alkohola.

Cietusī sirmgalve ar smagām traumām patlaban atrodas ārstniecības iestādē, taču viņas stāvoklis vērtējams kā stabils.

Abi slepkavības mēģinājumā aizdomās turētie vīrieši noziegumā ir atzinušies un patlaban atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Tuvākajā laikā policija lūgs tiesu viņiem piemērot apcietinājumu.

Latvijā

Nesen Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis izteicās: “Mēs dzīvojam īpašā laikā – mēs nedrīkstam to izniekot. Mums ir jāizveido spēcīgākā armija Eiropas Savienībā, jāmodernizē mūsu infrastruktūra un jāpadara mūsu dzimtene par Polijas cietoksni.” Pareizi vārdi un pareiza attieksme. Vai Latvijā notiek līdzīgi?

Svarīgākais