Latgalē pēc pārmērīgas alkohola lietošanas slimnīcā nokļūst pusaudži

Aizvadītajā diennaktī dažādas traumas guvuši vairāki bērni. Traumas gūtas gan braucot ar velosipēdu, gan rotaļājoties. Savukārt Latgalē pēc pārmērīgas alkohola lietošanas slimnīcā nogādāti divi pusaudži, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Zemgalē smagi cietis kāds 11 gadus vecs zēns, kura vadītais velosipēds sadūries ar automašīnu. Tāpat traumas guvuši divi zēni Vidzemē. Viens no velosipēda neveikmsīgi kritis dabas parkā, bet otrs - uz ielas. Abi nokļuvuši slimnīcā.

Pierīgā četrus gadus vecs zēns kāpelējis par rotaļu laukuma konstrukcijām. Viņš kritis no metra augstuma un guvis nopietnu galvas traumu, iespējams, pat galvaskausa kaulu lūzumu. Vidzemē astoņgadīgs puika šūpojies koka zarā, zars lūzis un bērns lauzis roku un pamatīgi sasities. Turpat Vidzemē neveiksmīgi kritusi astoņus gadus veca meitene, kura lēkājusi pa soliem, kritusi un guvusi sarežģītu augšdelma lūzumu. Vidzemē karstu kafiju sev virsū uzlējusi gadu veca meitene, kura guvusi kakla un krūšu daļas apdegumus.

Savukārt Latgalē pēc pārmērīgas alkohola lietošanas slimnīcā nokļuvuši divi pusaudži. 15 gadus veca meitene izdzērusi lielu daudzumu alkohola un ar alkohola intoksikāciju nogādāta slimnīcā. Savukārt 17 gadus vecs puisis atrasts bez samaņas stiprā alkohola reibumā un nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis 1186 izsaukums, no kuriem 284 gadījumi bijuši saistīti ar dažādu traumu gūšanu.

Svarīgākais