Aizturot agresīvu vīrieti ar nūjām, Ropažu pašvaldības policists pielieto šaujamieroci

Svētdien vakarā Ropažu novadā Pašvaldības policijas darbinieki centās aizturēt kādu agresīvu, ar nūjām bruņotu vīrieti, kurš policistiem draudēja un nepakļāvās, tādēļ likumsargiem nācās pielietot šaujamieroci.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis, 2.jūnija vakarā Ropažu Pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu privātmāju Zaķumuižā, kur bija izcēlies konflikts. Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka noticis kautiņš, un izsauca mediķus. Kautiņā iesaistītās personas atteicās doties uz policijas iecirkni, jo iesniegumu neviena no tām nevēlējās rakstīt.

Tomēr naktī policisti atkal saņēma izsaukumu uz to pašu adresi. Šoreiz notikuma vietā policisti konstatēja, ka vairākiem dzīvojamās ēkas logiem ir izsistas rūtis, tādēļ likumsargi sāka patrulēt pa apkārtni.

Ar iedzīvotāju palīdzību policistiem izdevās atrast vienu no iespējamiem vaininiekiem, taču vīrietis nepakļāvās un draudēja, rokās turot divas koka nūjas. Likumsargi vairākkārt brīdināja vīrieti, tomēr viņš nepadevās. Pašvaldības policijas darbinieks izdarīja vienu brīdinājuma šāvienu gaisā, bet pēc tam, kad vīrietis joprojām mēģināja uzbrukt, policists šāva zemē. Rikošetā lode skāra uzbrucēja kāju.

Galu galā policisti agresīvo, manāmi iereibušo 1959.gadā dzimušo vīrieti aizturēja un vēlāk noskaidroja arī pārējos trīs iespējamos konflikta izraisītājus - divus vīriešus un vienu sievieti.

VP RRP Salaspils iecirknī par notikušo ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu visus apstākļus un iesaistīto personu atbildību, kā arī radušos konfliktu iemeslus, pastāstīja Sadovskis.

Svarīgākais