VID liedz ievest valstī 1,17 miljonus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 1 170 000 cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes nodokļa markām, aģentūru LETA informēja VID.

Cigaretes bija noslēptas kāda kravas vilciena akmeņogļu kravā un automašīnas konstrukcijā izveidotās slēptuvēs.

Šī gada 25.maijā un 26.maijā Indras muitas kontroles punktā muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem, veicot Latvijā iebraucošo kravas vilcienu vagonu kontroli, konstatēja, ka vairākos vagonos ar akmeņogļu kravu ir noslēptas ar melnu polietilēna plēvi aptītas kartona kastes, kurās atradās cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 620 000 "Premjer" markas cigarešu un 470 000 "NZ" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt 26.maijā Pāternieku muitas kontroles punktā muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās kravas automašīnas "Volvo" kontroli, atklāja, ka 41 gadu vecā Krievijas pilsoņa vadītās automašīnas apakšējā daļā virs kardāna rāmja un kabīnē zem personīgajām mantām ir paslēpti 80 000 cigarešu "Bond" ar Krievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, 26.maijā lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei, kur visos gadījumos sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 1.daļu.

Svarīgākais