Vidzemē aiztur laupītāju bandu, kuri sasējuši savus upurus

5. maija rītā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē tika saņemta informācija, ka naktī divi jaunieši ielauzušies mājā Ainažu pagasta Mērniekos, kur uzbrukuši un sasējuši divus mājas iemītniekus - 1955. un 1944. gadā dzimušus vīriešus.

Pēc tam uzbrucēji pārmeklējuši māju, atraduši un nozaguši naudu, banku kartes, kuras vēlāk mēģinājuši izmantot, un telefonu. Promejot uzbrucēji abus vīriešus atstājuši sasietus un mājas durvis aizslēguši.

Kā pastāstīja Limbažu iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Kaspars Zvirbulis, par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess, izmeklēšanas laikā noskaidrotas un aizdomās par laupīšanu aizturētas divas personas, abi Staiceles iedzīvotāji- piecpadsmitgadīgs jaunietis un 1981. gadā dzimis vīrietis, kas jau agrāk bijis policijas redzeslokā. Izmeklēšanas laikā noskaidrota personu saistība ar vēl vairākām zādzībām, kas notikušas laika posmā no 2012. gada rudens dažādās adresēs Salacgrīvas un Alojas novados. Abi vīrieši apzaguši vairākas privātmājas, kurās saimnieki, lai arī ikdienā nedzīvo, uzglabā vērtīgas mantas. Noskaidrots, ka vīrieši apzaguši arī Mērnieku bibliotēku, no kurienes aiznesa vairākus datorkomplektus.

Liela daļa nozagto mantu jau atgūtas un atdotas to likumīgajiem īpašniekiem. Izmeklēšana uzsāktajā kriminālprocesā turpinās. 1981. gadā dzimušajam vīrietim tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, otram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija atkārtoti vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu rūpēties par sava īpašuma drošību. Ēkās, kurās patstāvīgi nedzīvojat, neatstāt vērtīgas mantas - darbarīkus un dārza apstrādes tehniku. Tāpat ēkās ieteicams ierīkot signalizāciju un vienoties ar kaimiņiem par sava īpašuma uzraudzību jūsu prombūtnes laikā.

Latvijā

Nesen Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis izteicās: “Mēs dzīvojam īpašā laikā – mēs nedrīkstam to izniekot. Mums ir jāizveido spēcīgākā armija Eiropas Savienībā, jāmodernizē mūsu infrastruktūra un jāpadara mūsu dzimtene par Polijas cietoksni.” Pareizi vārdi un pareiza attieksme. Vai Latvijā notiek līdzīgi?

Svarīgākais