Par sievietes piekaušanu līdz nāvei Daugavpilī aizturēta sieviete un agrāk tiesāts vīrietis

Daugavpilī aizdomās par sievietes piekaušanu līdz nāvei policijas darbinieki aizturējuši kādu 1964.gadā dzimušu sievieti un agrāk tiesātu 1968.gadā dzimušu vīrieti.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, noskaidrota arī bojāgājušās personība, tā ir kāda 1959.gadā dzimusi sieviete.

Izmeklēšanas laikā pie aizdomās turamajiem atrastas un izņemtas arī mirušajai sievietei piederošās mantas.

Plašākus komentārus par noziedzīgā nodarījuma motīviem policija pagaidām nesniedz.

Saistībā ar notikušo sāktais kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tiesa atteikusies piemērot aizdomās turamajam vīrietim ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli. Aizdomās turamajai sievietei ticis pieprasīts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

LETA jau informēja, ka 23.maijā ap plkst.19 Daugavpilī, Šaurajā ielā, tika atrasts uz to brīdi nenoskaidrotas aptuveni 40 gadus vecas pusizģērbtas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - sistu brūci galvā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Emīlu Ediju Soroku. Vīrietis 28. septembrī ap pulksten 15.50 kopā ar draugu devās uz Rīgu. Kopš tā brīža nav zināma viņa atrašanās vieta.

Svarīgākais