Par lombarda aplaupīšanu Daugavpilī aiztur vairākkārt tiesātu vīrieti

Aizdomās par lombarda aplaupīšanu Daugavpilī policijas darbinieki aizturējuši kādu 1982.gadā dzimušu vairākkārt tiesātu vīrieti.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, 15.maijā kādā lombardā Daugavpils centrā aizdomās turamais, pielietojot pret pārdevēju asaru gāzi, nolaupīja juvelierizstrādājumu, kuru pirms tam bija paprasījis paskatīties tuvāk.

Par notikušo policija nekavējoties ierosināja kriminālprocesu par laupīšanu un sāka izmeklēšanu. Veicot operatīvus meklēšanas pasākumus, Daugavpils iecirkņa policijas darbinieki jau pēc divām dienām noskaidroja un aizturēja aizdomās turamo personu.

Atrastas arī nolaupītās dārglietas. Aizturētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par šādu noziegumu likums vainīgajām personām paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais