No degošas ēkas Juglā evakuē divus cilvēkus

Šonakt no degošas mājas Rīgā, Juglā evakuēti divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Ap pusnakti saņemts izsaukums uz Juglu, kur Umurgas ielā degusi divstāvu dzīvojamā ēka 1200 kvadrātmetru platībā. Liesmas aptvērušas daļēji apdzīvotās ēkas pirmo un otro stāvu, kā arī jumtu.

No ēkas evakuēti divi cilvēki. Medicīniskā palīdzība viņiem nav bijusi nepieciešama.

Savukārt vakar seštāvu dzīvojamās mājas Rīgā, Marijas ielā 16 sestā stāva dzīvoklī aizdegušās sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē ar dūmiem saindējusies kāda 70 gadus veca sieviete un divi piecus un sešus gadus veci bērni. Cietušajiem sniegta pirmā palīdzība, taču hospitalizācija nav bijusi nepieciešama.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēts 31 ugunsgrēks, no tiem deviņi Rīgā.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais