Policija pie lombarda aiztur divus velozagļus

Otrdien, 14. maijā ap pulksten 14.35 pēcpusdienā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirknī tika saņemta informācija par velosipēda zādzību Dzirciema ielā.

Aculiecinieki pamanīja divus aizdomīgus vīriešus, kuri kādam velosipēdam centās pārkniebt drošības ķēdi. Pēc brīža zagļiem bija izdevies tik pie velosipēda un abi steigšus devās prom no notikuma vietas. Zādzības aculiecinieki par notikušo nekavējoties ziņoja policijai, un līdz likumsargu ierašanās brīdim sekoja abiem zagļiem.

Tā kā abi zagļi savu guvumu bija nodomājuši nodot lombardā, tad pēc nozieguma izdarīšanas, tiešā ceļā devās turp. Aculiecinieki par garnadžu atrašanās vietu informēja policiju, un brīdī, kad abi vīrieši jau bija pie lombarda durvīm, negaidīti viņus pārsteidza policijas darbinieki.

Aizturētie ir 1982. gadā un 1976. gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš jau vairakkārt sodīti.

Abi garnadži tika aizturēti un nogādāti Kurzemes iecirknī. Par notikušo uzsākts kriminālprocess, un šobrīd abi aizturētie atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Šodien tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu.

Latvijā

Nesen Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis izteicās: “Mēs dzīvojam īpašā laikā – mēs nedrīkstam to izniekot. Mums ir jāizveido spēcīgākā armija Eiropas Savienībā, jāmodernizē mūsu infrastruktūra un jāpadara mūsu dzimtene par Polijas cietoksni.” Pareizi vārdi un pareiza attieksme. Vai Latvijā notiek līdzīgi?

Svarīgākais