Daugavpilī atsavina lielu daudzumu narkotisko vielu

Veicot operatīvus pasākumus cīņā pret narkotisko vielu apriti, kriminālpolicijas darbinieki 13.maijā Daugavpilī aizturējuši kādu1972.gadā dzimušu vīrieti, pie kura apģērbā atrasti vairāki iepakojumi ar metamfetamīnu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, turpinot izmeklēšanas darbības, aizturētā dzīvesvietā veikta kratīšana, kuras rezultātā atrasti un atsavināti 113 grami metamfetamīna.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta "Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Policija turpina izmeklēšanu.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.