Lietuvā aiztur rekordlielu narkotiku sūtījumu

Lietuvas muitas darbinieki kādā uz Baltkrieviju braucošā kravas mašīnā atraduši 768 kilogramus hašiša, kas bija noglabāts ar sarežģītām pneimatiskām ierīcēm aprīkotā slēptuvē, vēsta 15min.lt

Saskaņā ar provizoriskām ziņām tas ir lielākais atklātais narkotiku kontrabandas sūtījums Lietuvas vēsturē, kura aptuvenā vērtība melnā tirgus cenās ir 23,5 miljoni litu (4,8 miljoni latu).

Automašīnas vadītājs, Lietuvas pilsonis, kravas deklarācijā bija norādījis, ka uz Baltkrieviju ved ātri bojājošos kravu - augļus un dārzeņus. Taču, nosverot mašīnu, atklājās neatbilstība starp dokumentiem un realitāti.

Kad muitnieki nolēma mašīnu papildus pārbaudīt ar mobilo rentgeniekārtu, šoferis sāka manāmi uztraukties. Drīz noskaidrojās arī uztraukuma iemesls - pārbaudē atklājās, ka puspiekabē, saldētavas dibenā, varētu būt ierīkota slēptuve.

Veicot urbumu puspiekabes grīdā, uz urbja tika atrasta augu valsts izcelsmes viela. Provizoriska pārbaude liecināja, ka tas varētu būt hašišs. Kad notikuma vietā ieradās Muitas krimināldienesta (MKT) darbinieki, tika atklāta sarežģītu pneimatisko ierīču sistēma, kas noslēdza slēptuvi. Pieredzējušajiem muitniekiem jau agrāk bija nācies saskarties ar līdzīgu sistēmu. To iedarbinot, izdevās pacelt puspiekabi no rāmja un atvērt slēptuvi.

Automašīnas vadītājs aizturēts, viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Sākta pirmstiesas izmeklēšana par kontrabandu un nelikumīgu liela narkotisko vielu daudzuma glabāšanu.

Līdz šim lielākais Lietuvā aizturētais hašiša sūtījums, kas svēra 412 kilogramus, pērn oktobrī tika aizturēts Medininku robežkontroles postenī.