Atklāta Dagdas novadā bezvēsts pazudušās sievietes slepkavība

Veicot šī gada aprīļa beigās Dagdas novada Ezernieku pagastā bezvēsts pazudušās 1963.gadā dzimušās sievietes meklēšanu, policijas darbinieki atklājuši slepkavību un aizturējuši aizdomās turamo.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, kriminālpolicijas darbinieki, veicot operatīvus meklēšanas pasākumus un realizējot operatīvo informāciju, aizvadītajā nedēļā aizdomās par pazudušās sievietes slepkavību pastiprinošos apstākļos aizturējuši agrāk sodītu 1955.gadā dzimušu vīrieti.

Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka aizturētais apgānījis konflikta laikā nogalinātās sievietes līķi, nogriežot tam rokas un kājas, ko vēlāk sadedzinājis, bet rumpi ar galvu paslēpis, lai slēptu nozieguma pēdas.

Veicot meklēšanas pasākumus, atrastas pazudušās sievietes mirstīgās atliekas. Tiesa aizdomās turamajam piemērojusi apcietinājumu.

Kriminālprocess par notikušo ierosināts pēc Krimināllikuma 117.panta 5.punkta "Par slepkavību, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana". Par šādu noziedzīgo nodarījumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2000. gadā dzimušo Emīlu Ediju Soroku. Vīrietis 28. septembrī ap pulksten 15.50 kopā ar draugu devās uz Rīgu. Kopš tā brīža nav zināma viņa atrašanās vieta.

Svarīgākais