Inčukalnā sadeg desmit kaķi; policija uzsāk izmeklēšanu

Vakar vakarā Inčukalnā ugunsgrēka laikā nodega kādas dzīvojamās mājas palīgbūve, ugunsgrēkā, iespējams, sadeguši vairāk nekā desmit kaķi, kuri atradušies būvē.

Par notikušo sākts kriminālprocess, taču, iespējams, ugunsgrēks izcēlies bojātas apkures iekārtas dēļ.

Vakar pulksten 22.35 Inčukalnā bija izcēlies ugunsgrēks kādas privātmājas palīgbūvē. Ierodoties notikuma vietā, Valsts policijas Rīgas reģiona Siguldas iecirkņa darbinieki noskaidroja, ka palīgbūvē atradušies vairāk nekā desmit kaķi, kuri ugunsnelaimē gājuši bojā.

Šobrīd policistiem ir vairākas versijas par notikušo un tiek pārbaudīti visi notikušā apstākļi, taču sākotnējā informācija liecina, ka, iespējams, ugunsgrēks izcēlies bojātas apkures iekārtas dēļ. Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, Siguldas iecirknī ir sākts kriminālprocess par iespējamu noziegumu pret īpašumu, kura ietvaros tiks veikta arī ekspertīze ugunsgrēka cēloņa noteikšanai.

Pēc ēkas īpašnieces sniegtās informācijas palīgtelpā kopā atradās 14 kaķi un trīs kaķēni, taču bojā gājušo dzīvnieku skaits vēl tiek noskaidrots.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais