Rīgā deg Spilves pļavas; izsludināts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

© Toms Bricis/Twitter

Daugavgrīvā šodien vismaz sešu hektāru platībā deg sausā zāle un ugunsdzēsēji evakuē cilvēkus no dārza mājiņām, aģentūrai LETAapstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere.

Plkst.14.11 saņemta informācija, ka pie Daugavgrīvas šosejas redzami melni dūmi. Pirmā uz ugunsgrēku atsteigusies ugunsdzēsēju automašīna uzreiz pieprasījusi papildspēkus, jo notikuma vietā deg sausā zāle un degšana izplatās uz mežu un dārza mājiņām.

Patlaban izdeguši vismaz seši hektāri. Ugunsgrēka tuvumā ir rūpnīca, taču to norobežo betona žogs, līdz ar to uguns uz rūpnīcu nevarot pārmesties.

Šis ugunsgrēks izsludināts par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku - notikuma vietā strādā piecas autocisternas un vēl ceļā ir ūdensvedējs. Notikuma vietā strādā 25 ugunsdzēsēji.

Degšanu veicina stiprais vējš.

No plkst.12.30 dienests teju ik pēc pāris minūtēm saņem informāciju par kūlas ugunsgrēkiem visā Latvijā. Dienas vidū vienlaicīgi tika dzēsti aptuveni 20 kūlas ugunsgrēki dažādās Latvijas vietās.

Ugunsdzēsēji arī devušies dzēst meža ugunsgrēkus - piemēram, mežs deg Ogrē, pie Egļu ielas, Jūrmalā Vārnukrogā, Gaujā, bet Jēkabpilī kopā ar kūlu deg dārza mājiņas.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais