Īrijā par zagšanu notiesātas divas Latvijas valstspiederīgās

Īrijā par veikalu apzagšanu notiesātas divas Latvijas valstspiederīgās, vēsta Īrijas latviešu ziņu portāls "Baltic Ireland".

29 gadus vecā Karina Kornetova un 21 gadu vecā Irina Voloveca tika aizturētas šā gada 13.februārī Svodsā, kur viņas apzaga apģērbu un virtuves piederumu veikalus.

Abas sievietes tiesā apgalvoja, ka citi cilvēki viņām teikuši, ka "šeit visi tā dara", un tāpēc arī viņas varot apzagt veikalus.

Abas sievietes aizdomās par zādzību aizturēja virtuves piederumu veikala "TK Maxx" apsardzes darbinieki.

Aizturēšanas brīdī pie Volkovecas tika atrasti virtuves piederumi 80,94 eiro vērtībā, bet pie Kornetovas atradās apģērbs 240 eiro vērtībā, kā arī 20 eiro vērtas saulesbrilles.

Tiesā advokāte norādīja, ka abas apsūdzētās strādā vienā augļu fasēšanas kompānijā un Kornetovai ir bērns, kurš dzīvo Latvijā un kura uzturēšanai viņa sūta naudu.

Aizstāve informēja tiesu, ka sievietes no kāda dzirdējušas, ka Īrijā varot zagt un neviens zagļus nepieķer. Pirmajā veikalā viņām tas arī bija izdevies, taču otrā viņas tika pieķertas.

Tiesa nolēma, ka gan Kornetovai, gan Volkovecai katrai jāiemaksā 240 eiro ziedojums labdarības organizācijas "MS Ireland" kontā.

Svarīgākais