Muitnieki kontrabandistiem konfiscē 10 500 latu vērtas narkotikas un munīciju

© VID muitas foto

Latvijas muitnieki aprīļa beigās pie bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle" kādā automašīnā atradusi 10 500 latu vērtas narkotikas, kā arī ieročus un munīciju.

Latvijas muitnieki aprīļa beigās pie bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle" kādā automašīnā atradusi 10 500 latu vērtas narkotikas, kā arī ieročus un munīciju.

Valsts Ieņēmumu dienests aģentūru LETA informēja, ka 23.aprīļa rītā netālu no bijušā robežkontroles punkta apturēta Latvijā iebraucoša automašīna "Toyota Celica" ar Latvijas valsts numura zīmi, kurā atradās divi 1975. un 1977.gadā dzimuši Latvijas iedzīvotāji.

Automašīnas bagāžniekā tika atrasti divi caurspīdīgi polietilēna maisi ar pelēkām tabletēm, divi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, kā arī 162 kaujas patronām līdzīgi priekšmeti. 1977.gadā dzimušais vīrietis uzrādīja vēl 148 kaujas patronām līdzīgus priekšmetus.

Padziļinātas pārbaudes laikā pie 1977.gadā dzimušā vīrieša atrastas vēl divas baltas tabletes.

Sākotnējais ekspertīzes atzinums liecina, ka izņemtās 2020 tabletes satur mefedronu, bet divas tabletes satur psihotropo vielu "MDMA".

Likumsargi kratīšanā 1977.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Rīgā atrada arī elektroniskos svarus un aptuveni 250 gramus hašiša.

Pēc Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm, izņemto narkotiku vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt vairāk nekā 10 500 lati.

Muitnieku rīcībā esošā informācija liecina, ka tabletes bija paredzētas pārdošanai Latvijas teritorijā, savukārt par ieročiem informācija vēl tiek precizēta.

1977.gadā dzimušajam vīrietim piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts. Savukārt otram vīrietim piemērota drošības nauda un uzturēšanās noteiktā vietā.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Latvijā

Pēdējās dienās elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” ir novērojis jaunu telefonkrāpnieku aktivitāti: arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu “WhatsApp” grupām no nezināmiem numuriem. "Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez savas piekrišanas.

Svarīgākais