Mēbeļu kravā muitnieki atrod 31 kilogramu metamfetamīna

Pagājušās nedēļas pirmdienā, 22.aprīlī, Latvijas muitnieki uz prāmja "Scottish Viking" kādā Lietuvā reģistrētā kravas automašīnā ar mēbeļu kravu atrada 31,4 kilogramus metamfetamīna, kura vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt ap 314 000 latu, informē Valsts ieņēmumu dienests.

22.aprīļa vakarā Ventspils ostas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas nosūtīja padziļinātai pārbaudei uz prāmja "Scottish Viking" uzbraucošo kravas automašīnu "Iveco" ar mēbeļu kravu.

Kontroles rezultātā mēbeļu kravā tika atrastas divas ceļojumu somas ar 30 saiņiem. 31,4 kilogramus smagajos saiņos bija dzeltenbalta viela. Esksprestesta rezultāti liecināja, ka šajā vielā ir metamfetamīns. To apstiprināja arī ekspertīzes rezultāti, kas liecināja, ka atrastā viela ir metamfetamīns. Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm, izņemto narkotiku vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt aptuveni 314 000 latu.

Pret automašīnas vadītāju - 1980.gadā dzimušu Krievijas pilsoni - sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta 1.daļas par narkotiku kontrabandu. 24.aprīlī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šoferim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.