Ugunsgrēkā Jēkabpilī cietuši trīs cilvēki

Pirmdien Jēkabpilī ugunsgrēkā cietuši trīs cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Negadījums noticis īsi pirms plkst.15 Andreja Pormaļa ielā, kur divstāvu dzīvojamajā koka ēkā dedzis pirmā stāva dzīvoklis 15 kvadrātmetru platībā. VUGD darbinieki divus cilvēkus izglābuši, bet viens cilvēks spējis izglābties pats.

Ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki - 45 gadus vecs vīrietis un 72 gadus veca sieviete saindējās ar dūmiem, bet 66 gadus vecs vīrietis guva apdegumus.

Savukārt Rīgā, Jaunciema 4.līnijā vienstāvu dzīvojamajā mājā degusi istaba, virtuve un gaitenis 50 kvadrātmetru platībā. Negadījumā cieta 47 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar dūmiem.

Aizvadītajā naktī plkst.1.42 Kuldīgas novada Pelšu pagastā degusi pamesta kūts 200 kvadrātmetru platībā.

Kopā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 59 ugunsgrēki, no tiem 42 gadījumos degusi kūla. Veikti 11 glābšanas darbi.

Latvijā

“Bērni vasarā trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties,” bērnus uzskatot par neattīstītām būtnēm, portālā “Manabalss.lv” parakstu vākšanu uzsācis kāds Pjotrs Kurtukovs, aicinot atteikties no vasaras brīvlaika trīs mēnešu garumā, tā vietā atstājot brīvdienas no 15. jūnija līdz 31. jūlijam. Viedokļi par to ir dažādi.

Svarīgākais