Divas jaunas meitenes brauc uz skolu ar motorolleru un cieš avārijā

Satiksmes negadījumā Cēsīs vakar cietusi 11 un 15 gadus vecas meitenes, kas braukušas ar motorolleru, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) preses pārstāve Lita Juberte.

Abas cietušās ievietotas slimnīcā. Kā aģentūru LETA informēja cietušo meiteņu tēvs, abas meitenes ir māsas. Negadījums noticis, kad viņas devušās uz skolu. Motorolleru vadīja vecākā māsa, nevis jaunākā, kā tika ziņots iepriekš. "Viņai ir motorollera vadītājas tiesības, abām galvā bija ķiveres, viss pēc noteikumiem," sacīja cietušo māsu tētis.

Negadījums noticis Cēsīs, Gaujas ielā, kur motorollers "Piaggio Vespa LX50" sadūrās ar automašīnu "Plymouth Grand Voyager", kuru vadīja 1993.gadā dzimis vīrietis.

Daugavpilī pēc kāda satiksmes negadījuma medicīniskā palīdzība sniegta piecām personām, tostarp 10 gadus vecai meitenei.

Automašīnas "Mitshubishi Colt" vadītājs neievēroja priekšroku, veicot apgriešanās manevru, kā rezultātā sadūrās ar automašīnu "BMW 320". Trieciena rezultātā BMW uzbrauca luksoforam.

Notikuma vietā medicīniskā palīdzība sniegta 2003.gadā dzimušai meitenei, 1971.gadā, 1979.gadā, 1986.gadā dzimušām sievietēm un 1992.gadā dzimušam vīrietim. Visi cietušie no stacionēšanas atteicās un tika palaisti mājās.

Savukārt Tukuma novada Slampes pagastā divu automašīnu sadursmē cietuši trīs cilvēki. Ventspils šosejas 49.kilometrā kāds 1951.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Opel Zafira" neievēroja distanci ar priekšā braucošo automašīnu "Seat Alhambra", ko vadīja 1993.gadā dzimis vīrietis, un izraisīja sadursmi.

Negadījumā cieta "Opel" vadītājs, nogādāts slimnīcā, kā arī "Opel" pasažieris, kāds 1968.gadā dzimis vīrietis, un automašīnas "Seat" pasažieris, 1995.gadā dzimis jaunietis.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 63 satiksmes negadījumi, no tiem piecos negadījumos cietuši 14 cilvēki. Alkohola reibumā pie transportlīdzekļa stūres aizturēti 24 vadītāji, no tiem 17 velosipēdu un motorolleru vadītāji, septiņi autovadītāji.

Noformēti 193 protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.