Zvārtavas pilī nozagtos ziedojumus jaunietis notriec spēļu automātos

© Valsts policija

Policija atradusi jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par Zvārtavas pils aplaupīšanu 20. novembrī. Naudu gan nav izdevies atgūt, jo to puisis paspējis iztērēt.

20.novembrī no rīta tika konstatēts, ka Apes novada Gaujienas pagastā caur pagraba lūku iekļūts Zvārtavas pilī un no tās nozagts kases aparāts FUJITSU un ziedojumu kastīte ar naudu, nra.lv informēja Vidzemes reģiona policijas pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Vidzemes reģiona policijas pārvaldes (VRP) Alūksnes iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policijas darbinieki operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā, aizdomās par minētās zādzības izdarīšanu, aizturēja 1991.gadā dzimušu jaunieti, kurš ir kādas Smiltenes arodskolas audzēknis

Pirmstiesas izmeklēšanas noskaidrots, ka aizturētais jaunietis Gaujienas pagastā viesojies pie draugiem. Zādzību izdarījis, būdams alkohola reibumā. Nozagto ziedojumu kastīti un kases aparātu pēc iztukšošanas iemetis netālu no pils esošajā dīķī. Kad ziedojumu kastīte, kas nav bijusi tukšota vairākus gadus, izvilkta no dīķa, tajā vēl atradusies nauda - gandrīz četri lati monētās. Iegūto naudu, kas atradās ziedojumu kastītē un varētu būt līdz diviem simtiem latu, jaunietis iztērējis savām vajadzībām un ieskatiem – iegādājies drēbes un nospēlējis spēļu automātos.

27.novembrī Saīsinātā procesa kārtībā kriminālprocess tiks nosūtīts prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Svarīgākais