Policisti Teikā iespaidīgas operācijas laikā aiztur četras personas

Šorīt Rīgas Teikas iecirkņa darbinieki iespaidīgas aizturēšanas operācijas laikā aizdomās par zādzību no privātmājas aizturēja četras personas.

Aizturot iespējamos zagļus notika divas pakaļdzīšanās, kā arī tika ielenkta apzagtā ēka. Agrajā rīta stundā policistiem izdevās arī atgūt visas nozagtās mantas, tajā skaitā – Triju zvaigžņu ordeni.

Šorīt neilgi pēc 5.00 policisti saņēma izsaukumu uz kādu privātmāju Bajāru ielā – kāds iedzīvotājs ziņoja, ka ēkā iekļuvuši zagļi un tie joprojām tur atrodas. Uz notikuma vietu nekavējoties devās patruļpolicijas darbinieki un trijatā ielenca māju. Tajā brīdī no mājas izgāja viens no vīriešiem un policisti viņu uzreiz aizturēja. Aizturētais izrādījās 1980.gadā dzimis.

Mirkli vēlāk no ēkas izgāja otrs iespējamais zaglis un, izmantojot situāciju, kad policisti bija aizņemti ar pirmā aizturēšanu, metās bēgt, taču viens no policistiem bēglim dzinās pa pēdām. Pēc aptuveni divu kilometru skriešanas, policistam beidzot izdevās notvert bēgošo vīrieti, kurš bija dzimis 1981.gadā.

Tajā pašā laikā policijas darbinieki noskaidroja, ka zādzībā varētu būt iesaistītas vēl divas personas – kāds taksists un viņa pasažieris. Likuma sargi noskaidroja taksometra pazīmes un aizturēšanu uzticēja Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem, kuri pēc neilgas meklēšanas uz ielas pamanīja pazīmēm atbilstošu taksometru.

Tā kā taksometra vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām, Speciālo uzdevumu bataljona vīri uzsāka pakaļdzīšanos, taču jau pēc dažiem simtiem metru pakaļdzīšanās beidzās, jo bija izdevies apturēt taksista vadīto auto un aizturēt 1970.gadā dzimušo vadītāju, kā arī 1992.gadā dzimušo pasažieri.

Pēc aizturēšanas policisti privātmājas apkārtnē, aizturētajā taksometrā, kā arī pie aizturētajām personām atrada mantas, kas varētu būt nozagtas no minētās privātmājas, pie viena no aizturētajiem policisti atrada pat Triju zvaigžņu ordeni.

Vēlāk policisti noskaidroja, ka visi aizturētie ir agrāk tiesāti – taksists vienu reizi, taču no pārējiem trim katrs vismaz piecas reizes par dažādiem mantiska rakstura noziegumiem. Šobrīd turpinās izmeklēšana un Teikas iecirkņa darbinieki pārbauda aizturēto iespējamo saistību ar citiem noziegumiem.

Svarīgākais