Šogad Latvijā ir kļuvis par 1000 bruņotiem cilvēkiem vairāk

Šī gada deviņos mēnešos Latvijā reģistrēti 2298 jauni šaujamieroči, šodien vēsta laikraksts "Telegraf".

Kā laikrakstam pavēstīja Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļas priekšnieks Andris Sudars, šogad Latvijā ir kļuvis par 1000 bruņotiem cilvēkiem vairāk, bet kopā Latvijā ir 35 897 cilvēki, kuru rīcībā ir 61 346 šaujamieroči.

Šogad visvairāk reģistrētas medību bises un karabīnes. Taču strauji pieaugot pistoļu un revolveru skaits, kas ir paredzēti pašaizsardzībai. Šogad reģistrēti 646 šādi šaujamieroči.

Kā vēsta laikraksts, šaujamieroču īpašnieki reti kad konfliktējot ar likumu, jo pirms ieroča iegādes nepieciešams saņemt atļauju, jānokārto eksāmens un jāiziet nopietnas pārbaudes. Turpretī daudz lielākas problēmas esot ar gāzes ieroču īpašniekiem, jo šos ieročus var iegādāties bez atļaujām un ierobežojumiem.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais