Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jelgavā 50 skolnieki dodas piekaut vienu puisi

«Kas tāds piedzīvots pirmo reizi,» par 50 Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņu viesošanos, lai atrisinātu konfliktu ar Jelgavas tehnikuma audzēkni, saka Pulkveža O.Kalpaka ielas mācību iestādes direktora vietniece audzināšanas darbā Nadežda Bergfelde.

Lai nepieļautu masu kautiņu, viņai vakar uz tehnikumu nācies saukt Pašvaldības policiju, ziņo portāls ZZ.lv.

«Piektdien pulksten 11.32 Pašvaldības policijā saņemts izsaukums no Jelgavas tehnikuma personāla uz Pulkveža O.Kalpaka ielu par iespējamu kautiņu, kurā iesaistītas vairāk nekā četrdesmit personas. Ierodoties notikuma vietā, Pašvaldības policijas darbinieki konfliktu nekonstatēja. Notikuma vietā sastaptā izsaucēja paskaidroja, ka konfliktā iesaistītās personas jau bija devušās prom,» skaidro policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Aiva Saulīte.

N.Bergfelde stāsta, ka Amatu vidusskolas jaunieši esot atnākuši pie kāda mācību iestādes puiša, lai atrisinātu konfliktu, kas izcēlies kādas meitenes dēļ. «Precīzi pastāstīt nevarēšu, pirmdien ar puisi runāsim,» saka direktores vietniece, piebilstot, ka iestādē bija ienākuši apmēram 50 audzēkņi. Mācību iestādes administrācijas pārstāvei tikt galā ar nelūgtajiem viesiem izdevies pašai vēl pirms policijas ierašanās, raksta portāls ZZ.lv.

«Cik strādāju – neko līdzīgu neatceros,» saka arī Jelgavas tehnikuma direktore Janīna Rudzīte, kura vēl nav iedziļinājusies notikušajā, jo ir aizņemta ar citiem darbiem, bet, kad incidents noticis – vadījusi nodarbību.

50 audzēkņu ierašanos uz citu skolu apšauba Jelgavas Amatu vidusskolas direktore Edīte Bišere. «Var daži «saplūkties», bet, lai tik daudz vienlaikus ietu uz citu skolu – nevar būt,» tā viņa. Direktore atzīst, ka no pulksten 11 līdz 11.40 skolā ir pārtraukums, un pauž neapmierinātību, ka Jelgavas tehnikuma vadība viņu par notikušo nav informējusi.