Rīgā robežsargi aiztur divus dokumentu viltotājus

Rīgā Valsts robežsardze aizturējusi divus dokumentu viltotājus, un kratīšanās izņemti priekšmeti, kas, iespējams, izmantoti viltotu dokumentu izgatavošanai.

Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA pavēstīja, ka pagājušā svētdienā robežsargi sadarbībā ar Valsts policiju Rīgas lidostā pirms izceļošanas uz Turciju aizturēja 1974.gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrasta viltota Latvijas pilsoņa pase.

Viltoto pasi vīrietis plānoja izmantot personas nelikumīgai pārvietošanai pāri robežai uz kādu no Eiropas Savienības valstīm.

Dažas stundas vēlāk Rīgā robežsargi aizturēja arī viņa 1964.gadā dzimušo līdzdalībnieku.

Kratīšanās abu personu dzīvesvietās izņemti dažādi dokumenti, tostarp ar viltojuma pazīmēm, datortehnika, krāsvielas, fotopapīrs, laminēšanas materiāli un iekārta, luminiscējošs aparāts.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par dokumentu viltošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās mantkārīgā nolūkā.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais