Par sirmgalves aplaupīšanu aiztur deviņreiz sodītu vīrieti

Par laupīšanas uzbrukumu kādai 89 gadus vecai sirmgalvei policija aizturējusi iepriekš deviņas reizes sodītu 26 gadus vecu vīrieti.

Uzbrukums 1920. gadā dzimušajai sievietei notika 2.novembrī ap plkst.16, kad viņa atgriezusies no veikala un iegājusi savas mājas kāpņu telpā Brīvības ielā, Teikas rajonā. Uzbrucējs sirmgalvei iepriekš sekojis. Vīrietis ar nazi pārgriezis uz sievietes skausta pakārtās somas lences, savācis laupījumu un aizbēdzis.

Sirmgalvei nodarīts materiālais zaudējums 40 latu apmērā. Lai gan večiņa fiziski nav tikusi iespaidota, viņa bijusi šokā par notikušo.

Izmeklējot šo gadījumu, Kriminālpolicijas darbinieki "izskaitļoja" iespējamo vainīgo un aizturēja viņu. Izrādījās, ka laupītājs - 1983.gadā dzimis vīrietis - tikai 2.oktobrī atbrīvots no ieslodzījuma vietas. Viņš jau iepriekš deviņas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem, tostarp par laupīšanām. Minētās laupīšanas laikā vīrietim bija arī spēkā tiesas uzliktais papildsods - policijas kontrole līdz 2011.gadam.

Tiesa aizturētajam jau piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu. Policija pieļauj, ka vīrietis varētu būt pastrādājis vēl arī citas līdzīgas laupīšanas. Pret aizturēto uzsākts kriminālprocess par atkārtotu laupīšanu.