VID maizes kukuļos un zefīru kastēs atklāj paslēptas 16 660 cigaretes

Vakar, izskatot šī gada 11. un 12.novembrī sastādītos administratīvo pārkāpumu protokolus, Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) divām personām, kas, pārkāpjot likumā noteiktos ierobežojumus, slēptā veidā centās ievest Latvijā 16 660 gab. cigaretes, kopumā piemēroja 355 latu naudas sodu un konfiscēja 16 580 gab. jeb 829 paciņas dažādu marku cigaretes.

Šī gada 11.novembrī VID darbinieki veica pasažieru bagāžas pārbaudi vilcienā Sanktpēterburga-Rīga. Pārbaudes laikā kādas pasažieres personīgajās VID darbinieki atklāja paslēptas 2 460 gab. jeb 123 paciņas dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Sieviete bija slēpusi cigaretes ne tikai savās personīgajās mantās, sabāžot tās starp drēbēm, aizkariem u.c. mantām, bet ieslēpusi cigarešu paciņas arī cepumu un kafijas kārbās. Taču vispārsteidzošākais slēpnis bija maizes kukuļi. Cigarešu paciņas tajos bija ieslēptas, pirms tam no kukuļa virsas nogriežot garozu, izplēšot visu maizes mīkstumu, ievietojot kukulī cigarešu paciņas un pēc tam no augšpuses atkal pārklājot kukuļus ar pirms tam nogriezto maizes garozu.

Kopumā pasažiere bija centusies slepus ievest 800 gab. cigaretes "More Light", 720 gab. "More Classic Filters", 200 gab. "Alliance Original" un 200 gab. "Alliance Classic". Tāpat pasažieres "krājumos" tika atrastas 180 gab. "Winston Light", 200 gab. "Winston Classic", 60 gab. "Kiss Superslim" un 100 gab. "Bond Street Light" markas cigaretes.

Savukārt šī gada 12. novembrī VID darbinieki, balstoties uz iepriekšējo riska informāciju, veica personīgo mantu pārbaudi kādai kājāmgājējai, kas no Krievijas Federācijas atgriezās Latvijā caur Grebņevas muitas kontroles punktu. Pārbaudes laikā VID darbiniekos aizdomas radīja personīgajās somās saliktās prāvās kastes ar uzrakstu "Zefīrs" krievu valodā. Iepazīstoties ar kastu saturu, VID darbinieki patiešām zefīra vietā tajās atklāja 14 200 gab. jeb 710 paciņas (71 bloks) dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Abos gadījumos par konstatētajiem pārkāpumiem, proti, par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no muitas kontroles, sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli, kurus izskatot, pieņemti lēmumi par naudas sodu piemērošanu un cigarešu, kas pārsniedz atļauto ievedamo daudzumu jeb 40 gab., konfiscēšanu.

Svarīgākais