Policija Daugmalē likvidē labi aprīkotu marihuānas audzētavu

© Valsts policija

Novembra vidū Rīgas kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs personas, aizdomās par marihuānas audzēšanu lielos apmēros. Nelegālajā audzētavā izņemts liels daudzums marihuānas, nra.lv informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko.

Policijas darbinieki īrētā angārā, Daugmalē, atklājuši un likvidējuši modernām tehnoloģijām labi aprīkotu marihuānas audzētavu. Uz vietas tika izņemti aptuveni desmit kilogrami nežāvētas, realizācijai paredzētas marihuānas.

Zināms, ka ar nelegālo biznesu sākotnēji nodarbojušies divi aizturētie –1979.gadā un 1980.gadā dzimuši vīrieši. Viens no viņiem sākotnēji nodarbojies ar būvmateriālu biznesu, bet kad sapratis, ka nodarbe nenes gaidīto peļņu, kopā ar kādu paziņu nolēmis pievērsties marihuānas audzēšanai. Daugmalē, kādas īrētas teritorijas angārā tika izvietoti divi konteineri, kuros uzstādīts ar interneta palīdzību iegādāts aprīkojums un uzsākta marihuānas audzēšana. Pieredzes trūkuma dēļ pirmā raža daļēji gājusi bojā, bet realizējot atlikušo, aptuveni trīs kilogramus, ieguldītie līdzekļi tika atgūti.

Nelegālajai rūpalai attīstoties, tika nolemts pieaicināt kādu 1984.gadā dzimušu vīrieti, kurš orientējies botānikā. Augstākas produktivitātes iegūšanai ražotne tika modernizēta, bet policijai izdevās tās darbību pārtraukt pirms otrās narkotisko vielu "ražas" novākšanas.

Rīgas kriminālpolicijas darbinieki, sadarbībā ar pretterorisma vienību Omega, šā gada 14.novemrī nelegālajā ražotnē aizturēja divus aizdomās turamos un izņēma 10 kilogramus nežāvētas marihuānas puķu podos. Aptuveni trīs stundas vēlāk, tajā pašā dienā, Jūrmalā tika aizturēts trešais aizdomās turamais – 1984.gadā dzimušais vīrietis.

16.novembrī diviem aizturētajiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, bet vienam – policijas uzraudzība. Zināms, ka neviens no aizdomās turamajiem agrāk nav bijis krimināli sodīts.

Uz vietas izņemto desmit kilogramu nežāvētās marihuānas aptuvenā tirgus vērtība pēc izkaltēšanas varētu būt aptuveni 77 760 lati.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 2531.panta 3.daļas par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu realizācijas nolūkā organizētā grupā lielā apmērā, par ko aizdomās turamajiem draud reāla brīvības atņemšana uz laiku no 8 līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu un ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais