Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis izdomā neeksistējuši iekšlietu iestādi un iekārto tajā darbinieku

Marta sākumā Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki (KIP) aizturējuši 37 gadus vecu vīrieti, kurš, uzdodoties par reāli neeksistējošas struktūrvienības iekšlietu sistēmā vadītāju, kādam vīrietim piedāvājis ieņemt amatu struktūrvienībā un par to pieprasījis ievērojamu naudas summu.

Vīrietim uz pēdām policija nonāca, pateicoties operatīvā ceļā iegūtai informācijai, un sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniekiem šā gada 12.martā viņš tika aizturēts. Policija noskaidrojusi, ka aizdomās turamais ir uzdevies par kādas neeksistējošas iekšlietu sistēmas struktūrvienības priekšnieku un par attiecīgu samaksu piedāvājis labu amatu šajā struktūrvienībā.

Tad, kad uz amatu pretendējošais samaksājis pieprasīto summu, fiktīvais priekšnieks izsniedzis viņam viltotus dokumentus, tādējādi apliecinot, ka nu viņš ieņem amatu konkrētajā struktūrvienībā. Jāpiebilst, ka pirms tam arī pats aizdomās turamais izmantojis viltotus dokumentus, lai apliecinātu, ka ir struktūrvienības vadītājs.

Kā noskaidrots, vīrietis šādi darbojies gandrīz gada garumā un no cietušā pieprasījis naudu ne tikai par iekārtošanu amatā, bet arī par it kā dažādu cietušajam izdevīgu jautājumu atrisināšanu. Kopumā šādā veidā izkrāpti vairāk nekā 17 000 lati.

Policijā par minēto faktu sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 177.panta 3.daļas “Par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz trīspadsmit gadiem vai ar naudas sodu līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Aizdomās turētajam vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Valsts policijā tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu vai aizdomās turamais nav veicis vēl citas līdzīgas noziedzīgas darbības.

Policija aicina: ja jūsu rīcībā ir būtiska informācija par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem vai ja Jūs esat cietis no šāda rakstura noziedzīgām darbībām, policija aicina informēt pa tālruni 67075295.