Daugavpilī atsavina 661 iepakojumu nezināmas izcelsmes vielas

Daugavpilī divu augu valsts maisījumu, tautā sauktas arī par legālajām narkotikām, tirdzniecības vietās sankcionētas kratīšanas gaitā policijas darbinieki konstatējuši un atsavina 661 iepakojumu jeb 730 gramus nezināmās izcelsmes vielas.

Kā informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, pārbaudes gaitā vienā no minētajām tirdzniecības vietām konstatēts arī ekonomiska rakstura pārkāpums, par ko sākta administratīvā lietvedība.

Turpinot izmeklēšanu sāktajos kriminālprocesos, izņemtajām vielām nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu, vai tās nesatur narkotiskās vai psihotropās vielas, kas Latvijā iekļautas aizliegto vielu sarakstā.

Ņemot vērā sabiedrības uztraukumu un problemātikas aktualitāti, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki nepārtraukti un pastāvīgi seko situācijai vietās, kur tiek tirgotas "legālās narkotikas".

Pēc tam, kad februārī spēkā stājās grozījumi likumā "Par krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību", kas padarīja efektīvāku "legālo narkotiku" izplatības ierobežošanu un kontroli, minēto vielu tirdzniecības vietas uz neilgu laiku pārtrauca savu darbību. Taču aizvadītajā nedēļā, veicot operatīvus pasākumus un kārtējo reizi pārbaudot vietas, kur kādreiz bijuši augu valsts maisījumu veikali, policijas darbinieki noskaidroja, ka tajās atsākta nezināmas izcelsmes vielu tirgošana.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.